Ellen DeGeneres is talkshowhost, en George W. Bush is een voormalige Republikeinse president van de Verenigde Staten. Ze zaten vrolijk naast elkaar tijdens een American football-wedstrijd, maar daar krijgt DeGeneres kritiek op. Ze verweert zich tijdens haar show.

‘Dit weekend was ik uitgenodigd om naar een wedstrijd te gaan van de Dallas Cowboys’, zegt Ellen in een video. Ze was samen met haar vrouw uitgenodigd door de dochter van de eigenaar van de club, voor een wedstrijd tegen de Green Bay Packers.

‘Toen ik uitgenodigd werd wist ik dat daar bezoekers gingen zijn met andere overtuigingen, maar toen mensen een beeld zagen van George W. Bush en mezelf waarop we ons amuseren, werden ze boos’, zegt ze. ‘Hoe kan een openlijk lesbische, liberale talkshowhost uit Hollywood naast een conservatieve, republikeinse president zitten’, vroegen mensen zich af.

Verschillen

Ze legt uit dat de overtuiging van andere mensen geen obstakel is voor haar. ‘Ik ben bevriend met veel mensen die niet dezelfde mening hebben als ik’, zegt ze. ‘We zijn vergeten dat we allemaal verschillend zijn.’

‘Het is niet omdat ik het niet altijd eens ben met iemand, dat we geen vrienden kunnen zijn’, gaat ze verder. ‘Als ik zeg dat je vriendelijk moet zijn tegen elkaar, dan bedoel ik dat niet enkel de mensen die dezelfde overtuiging hebben als jij. Ik bedoel: wees vriendelijk voor iedereen, het maakt niet uit wie.’