Moeder overleden rapper naar de rechter
Foto: Getty

De rapper Lil Peep werd twee jaar geleden dood aangetroffen in zijn tourbus in Tucson. Hij had een overdosis drugs en geneesmiddelen genomen. Twee jaar na de feiten stapt zijn moeder, Liza ­Womack, naar de rechter.

‘Lil Peep was gestresseerd, overweldigd, had een burn-out en was fysiek niet goed’, staat er volgens The New York Times in de gerechtsdocumenten te lezen. ‘De mensen die hem begeleidden, hadden hulp moeten zoeken. In plaats daarvan bleven ze hem stad na stad almaar weer op het podium duwen.’

De aanklacht stelt ook dat Lil Peep illegale drugs en geneesmiddelen kreeg om recht te blijven staan. De rechtszaak is gericht ­tegen First Acces Entertainment, het managementkantoor waarmee Lil Peep op zijn negentiende een driejarige deal tekende. Womack eist een niet nader bepaalde schadevergoeding voor schuldig verzuim, contractbreuk en opzettelijke doding.

In de klacht wordt Sarah Stennett bij naam genoemd. Zij is de ceo van het kantoor en werkte eerder met Ellie ­Goulding, Rita Ora en Zayn Malik. Ook Belinda Mercer, die deel uitmaakte van Lil Peeps managementteam in die laatste tournee, wordt aangeklaagd.