Wouter Devriendt stopt als ceo van Dexia
Wouter Devriendt Foto: BELGA

Ceo Wouter Devriendt verlaat Dexia en gaat aan de slag bij de Italiaanse grootbank UniCredit. Dat melden beide banken in aparte persberichten.

Bart Bronselaer neemt tijdelijk de leiding over de restbank terwijl de zoektocht naar een opvolger loopt. Bronselaer is lid van de raad van bestuur sinds 2012 en eveneens voorzitter van het risicocomité en lid van het auditcomité. 

Devriendt volgde in 2016 Karel De Boeck op. Hij was toen al goed vertrouwd met het Dexia-dossier en was onder meer betrokken bij de instantie die de Griekse banken na de crisis weer op de rails moest helpen. Zijn mandaat loopt nog enkele maanden, maar Devriendt vertrekt nu al om begin volgend jaar in Italië aan de slag te gaan bij UniCredit. Daar wordt hij Head of Finance & Control en zal hij rechtstreeks rapporteren aan ceo Jean Pierre Mustier.

De raad van bestuur van Dexia dankt Devriendt voor ‘zijn engagement en de gedrevenheid waarmee hij de uitvoering van het geordende resolutieplan in een hogere versnelling heeft gezet’. Onder zijn leiderschap is de omvang van Dexia meer dan gehalveerd. ‘Keer op keer slaagde Wouter erin de verwachtingen te overtreffen ondanks de uitzonderlijk complexe uitdagingen die eigen zijn aan de ontmanteling van Dexia’, staat in het persbericht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in