Titel beste bar ter wereld verhuist van Londen naar New York
Foto: Dante

De beste bar ter wereld vind je niet langer in Londen, maar wel in New York. Dante, een bar in Greenwich Village, staat bovenaan de lijst The World’s 50 Best Bars.

Dante, dat sinds 2015 wordt gerund door Australische vrienden, is gespecialiseerd in het serveren van negroni, een cocktail van gin, zoete vermout en amaro. De bar in Macdougal Street stond vorig jaar nog op nummer negen in de ranglijst en maakt dus een flinke sprong voorwaarts.

Het is een bar met een lange geschiedenis die terug gaat tot 1915. Onder meer schrijvers en sterren als Anais Nin, Ernest Hemingway, Robert Maplethorpe en Patti Smith kwamen er wel eens over de vloer.

De hoogste plek in de ranglijst lag voor het grijpen aangezien de winnaar van vorig jaar, de Londense bar Dandelyon, de deuren heeft gesloten. Eigenaar Ryan Chetiyawardana opende met Lyaness wel een nieuw concept op dezelfde locatie, die op plek 39 in de ranglijst is gestrand. Groot-Brittannië is overigens het best vertegenwoordigd met tien bars, de Verenigde Staten volgen met zeven vermeldingen.

De lijst, een initiatief van William Reed Business Media, wordt samengesteld op basis van voorkeurstemmen van meer dan vijfhonderd journalisten, barmannen en experts uit 55 landen. Dit is de top tien:

1/ Dante, New York City
2/ Connaught Bar, Londen
3/ Florería Atlántico, Buenos Aires
4/ The NoMad, New York City
5/ American Bar, Londen
6/ The Clumsies, Athene
7/ Attaboy, New York City
8/ Atlas, Singapore
9/ The Old Man, Hongkong
10/ Licorería Limantour, Mexico-City

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in