Agenten van Antwerpse en federale politie met elkaar op de vuist
Foto: jati

Bij een zware vechtpartij tussen leden van de Antwerpse politie en hun federale collega's uit Brussel zijn afgelopen nacht meerdere gewonden gevallen. Dat gebeurde tijdens een feestje in café Modeste op het Antwerpse Zuid.

De vechtpartij ontstond tijdens een informeel feestje van politieagenten, dat elke donderdagavond van de maand plaatsvindt in café Modeste in de Wapenstraat. Leden van de politiezone Antwerpen kregen het tijdens het feest aan de stok met leden van DSU Brussel, het zogenaamde Speciale Interventie Eskadron (SIE).

Bij het gevecht werden volgens getuigen zware vuistslagen uitgedeeld en werd met meubilair gegooid. Voor alle duidelijkheid: de politieagenten hadden op dat moment geen dienst.

De vechtpartij escaleerde nog verder, toen geüniformeerde interventieploegen ter plaatse kwamen bij café Modeste. Ook zij deelden in de klappen. Een bron: ‘Meerdere mensen raakten gewond bij het gevecht. Er zijn mensen met schade aan het gebit en geperforeerde trommelvliezen.’

De Antwerpse politie bevestigt dat in de nacht van donderdag op vrijdag een vechtpartij heeft plaatsgevonden in het café op het Zuid. ‘Er zijn volgens onze informatie lichtgewonden gevallen. Of er politieambtenaren bij betrokken waren, kan ik niet bevestigen. Dat zal verder onderzocht worden’, zegt woordvoerder Willem Migom.

Omerta

Volgens welingelichte bronnen wilden de Antwerpse politieagenten geen klacht indienen tegen hun Brusselse collega's. ‘Een typisch geval van politie-omerta. Ook al liggen ze met elkaar overhoop, toch zijn politiemensen vaak geneigd om elkaar in te dekken.’

Agenten van Antwerpse en federale politie met elkaar op de vuist
Foto: jati

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig