Antwerps restaurant blijft 25 uur open om jubileum te vieren
Foto: Jan Van der Perre

Ze hadden het zichzelf makkelijker kunnen maken, maar origineel is het wel: om zijn 25-jarig bestaan te vieren, blijft het Antwerpse restaurant Danieli Il Divino 25 uur lang open. De opbrengst gaat naar het Koningin Paola Kinderziekenhuis.

Concreet opent de Italiaan in het Wilrijkse Park Den Brandt op zaterdag 9 november om 20 uur, om pas weer te sluiten op zondag 10 november om 21 uur. Ergens gedurende die 25 uur kunt u dineren in een tijdslot van twee uur. Dus ook van 4 tot 6 uur ’s morgens, als u dat wilt. De opbrengst van de avond gaat naar het Koningin Paola Kinderziekenhuis.

'Ik ben een reclamejongen van oorsprong', legt zaakvoerder Wim Van der Borght het atypische idee uit in Gazet van Antwerpen. 'Ik vond het wel grappig om te spelen met dat getal. Mensen zijn zulke openingsuren van een restaurant niet gewoon. Bovendien gaat de opbrengst van de verjaardag naar een goed doel. Het mag dus wel een tijdje duren.'

Op het menu tijdens die feestelijke 25 uur: de gerechten en wijnen die u van Danieli Il Divino gewoon bent. Maar ook optredens, speciale acts en sketches. Wie komt optreden, wordt nog geheimgehouden. Net als het recept dat cocktailbar The Pharmacy speciaal voor de gelegenheid bedenkt.