Bart De Pauw regisseert mee nieuw sketchprogramma
Bart De Pauw Foto: (belga)
Koeken Troef!, het productiehuis dat vroeger werd geleid door Bart De Pauw, werkt momenteel aan een nieuw sketchprogramma voor de zender Vier, met De Pauw als een van de drie regisseurs. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De influencers, zoals het nieuwe sketchprogramma heet, steekt de draak met mensen die zich op sociale media profileren als trendsetters. Onder meer Rik Verheye, Joke Emmers, Tom Audenaert en Eva Binon spelen mee in de reeks. Zij worden geregisseerd door Pietje Horsten, Kenneth Taylor en - opvallend - Bart De Pauw.

Het wordt het eerste Koeken Troef!-project waaraan De Pauw uitdrukkelijk is verbonden sinds hij van seksueel grensoverschrijdend gedrag beschuldigd werd.

De VRT zette in ­november 2017 de samenwerking met Bart De Pauw stop na verscheidene meldingen van grensoverschrijdend gedrag. De Pauw zette toen zelf een filmpje online waarin hij aankondigde dat de VRT de samenwerking zou stopzetten. In het filmpje ontkende hij alle beschuldigingen.

De Pauw trok zich daarna terug als zaakvoerder van Koeken Troef!. Er kwam ook een gerechtelijk onderzoek naar De Pauw. Ondertussen heeft de openbare omroep de samenwerking met Koeken Troef! hervat.

De influencers wordt in de loop van 2020 uitgezonden op Vier