Aziatische tak AB InBev opent aan 27,40 Hongkongse dollar per aandeel
Foto: Belga
De introductieprijs van het aandeel was vastgelegd op 27 Hongkongse dollar, maar het aandeel opende uiteindelijk aan 27,40 Hongkongse dollar. Dat melden onder andere het financiële persagentschap Bloomberg en het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review.

Op de beurs van Hongkong is maandag de beursgang van de Aziatische tak van AB InBev afgetrapt. Het gaat om de op een na grootste beursgang dit jaar, na die van de taxi-app Uber in mei. 

De Belgisch-Braziliaanse brouwer had eerder laten weten 1,26 miljoen aandelen van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs te willen brengen. Die zouden tussen de 27 tot 30 Hongkongse dollar kosten. Uiteindelijk werd de precieze prijs vastgelegd op 27 Hongkongse dollar per stuk, aan de onderkant van de prijsvork dus. Het aandeel opende uiteindelijk hoger, aan 27,40 Hongkongse dollar.

Met die prijszetting haalt Budweiser Brewing Company APAC minstens 39,2 miljard Hongkongse dollar, omgerekend 4,5 miljard euro, op.

De opbrengst van de beursgang zal worden gebruikt om de schulden af te bouwen. AB InBev behoudt een meerderheidsbelang in het bedrijf van zowat 88 procent.