Grapjas past Wikipedia-pagina van Jan Jambon aan
Foto: wikipedia
Een digitale vandaal heeft enkele aanpassingen doorgevoerd op de pagina van Jan Jambon (N-VA). De grappenmaker steekt de draak met een maatregel omtrent burgemeesterssjerpen die naar alle waarschijnlijkheid in het Vlaams regeerakkoord zal staan.

De landing van de regering-Jambon laat nog steeds op zich wachten. Verwacht werd dat de landing vrijdagnacht zou ingezet worden, maar de onderhandelaars gingen uit elkaar zonder akkoord. Vooral de begroting zou een heikele kwestie zijn. Er zijn echter wel al zaken waar de onderhandelaars een akkoord over hebben. Zo zullen burgemeesters kunnen kiezen of ze een tricolore Belgische of geelzwarte Vlaamse sjerp wensen te dragen.

'Een van zijn meer belangrijke beslissingen betrof de kleur van het lint van Vlaamse Burgervaders', stond een tijdlang te lezen op de Wikipedia-pagina van Jambon. 'Hij wordt hierdoor bijzonder geprezen voor het stellen van prioriteiten.' De aanpassing werd snel ongedaan gemaakt door alerte Wikipedia-medewerkers.

Onderhandelaars zaterdag opnieuw aan tafel

Los van alle geinigheid zijn de onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open VLD zaterdag omstreeks 15.30 uur opnieuw rond de tafel gaan zitten. Het was niet de bedoeling om erg lang door te onderhandelen. Nadat technische werkgroepen verschillende knelpunten onder de loep hebben genomen en scenario’s hebben doorgerekend, heeft formateur Jan Jambon de centrale werkgroep samengebracht voor verdere gesprekken. Rond 20 uur hebben ze hun werkzaamheden afgerond. 

Zondagochtend is iedereen opnieuw op post en wordt het wellicht D-Day voor de Vlaamse onderhandelaars.