McDonald’s experimenteert met plantaardige burger
Foto: AP
Hamburgerketen McDonald’s zet vanaf volgende week bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario een plantaardige burger op het menu. De fastfoodketen wil de nieuwe burger voor twaalf weken uitproberen.

McDonald’s biedt de plantaardige burgers onder de naam van P.L.T. , wat staat voor ‘plant’, ‘lettuce’ en ‘tomato’. Dat zou een veganistische tegenhanger moeten worden van de bekende BLT-sandwich, waar de afkorting voor spek, sla en tomaat staat.

Beyond Meat, het bedrijf achter de vleesloze burger, stelde het recept speciaal voor McDonald’s samen. De fastfoodgigant zegt dat 'het recept voldoende ontwikkeld is om het door consumenten te laten proeven'. Toch blijft het voorlopig bij een test: 'We zitten in de leerfase', zegt topvrouw Ann Wahlgren, 'dus testen is een belangrijk onderdeel van hoe we ons menu samenstellen. We willen eerst goed nadenken en alles overzien, voordat we de stap zetten'.

Meerdere fastfoodketens tonen de laatste tijd interesse in diervriendelijke producten van Beyond Meat. Kiprestaurant KFC zei vorige maand lokale testen in de Verenigde Staten uit te voeren met een plantaardige ‘kip’ van de maker van vleesvervangers. Burger King heeft een hamburger van concurrent Impossible Foods op het menu staan in de VS.