Leuvense rector pleit voor sluitingsuur voor cafés
Foto: jph

Het is voor de Leuvense rector Luc Sels ‘een stap te ver’ dat er ‘s morgens op de Oude Markt in Leuven nog steeds cafés open zijn op het ogenblik dat er leerlingen passeren op weg naar hun school.

Ook donderdag omstreeks 8.15 uur merkte Sels op weg naar het rectoraat op dat er op de Oude Markt nog steeds een aantal horecazaken open waren ‘met zichtbaar overmatig drankgebruik’ van klanten. Op dat ogenblik passeren er heel wat scholieren op weg naar het Heilige-Drievuldigheidscollege dat zich op hetzelfde plein bevindt.

‘We moeten overeenkomen dat we hier politioneel ingrijpen’, zei Sels op ROBtv. De rechtor kant zich ook tegen het aanbieden van goedkope alcoholische dranken door cafés. De jaarlijkse overlastcampagne die de stad Leuven, de politie en Leuvense studentenkoepel LOKO op 1 oktober lanceren, staat volgens de rector volledig in het teken van verantwoord uitgaan.

Ook naar aanleiding van een aantal gewelddadige incidenten die zich tijdens uitgaansnachten op en rond de Oude Markt in augustus en september voordeden, weerklonk her en der het pleidooi voor een sluitingsuur.