Alle reizen van Thomas Cook België geannuleerd: 72.000 mensen getroffen
Foto: Photo News

Alle reizen die nog geboekt waren bij reisorganisator Thomas Cook in België, worden definitief geschrapt. Het Garantiefonds Reizen betaalt de gemaakte kosten wel terug. Tegen volgende week zondag zouden alle Thomas Cook-reizigers gerepatrieerd zijn.

Alle reizen die geboekt zijn via Thomas Cook België worden geannuleerd. Dat is beslist na een gesprek tussen de curatoren van de failliet verklaarde vennootschappen van Thomas Cook en het Garantiefonds Reizen. '72.000 reizen zijn geannuleerd van mensen die nog moesten vertrekken en geboekt hadden voor de toekomst', legt curator Hans De Meyer uit aan De Standaard. De getroffen klanten kunnen online een claim indienen bij het Garantiefonds, ze zullen dan terugbetaald worden.

Eerder donderdag maakte Brussels Airlines bekend dat het vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrapt door het wegvallen van de reizen van Thomas Cook.

Al 3.000 reizigers gerepatrieerd

Ondertussen maakte minister van Economie Wouter Beke (CD&V) bekend dat 95 procent van de reizigers van Thomas Cook Belgie tegen eind volgende week gerepatrieerd zouden moeten zijn.

Er zijn nog 11.000 toeristen verblijven nog met Thomas Cook in het buitenland. Er waren al zo’n 3.000 reizigers teruggevlogen. Een belangrijk deel van de 11.000 mensen keert dit weekend al terug.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in