Brits koningshuis maakt zich op voor nog een huwelijk
Prinses Beatrice is verloofd Foto: ISOPIX

Queen Elizabeth mag zich opmaken voor alweer een huwelijk. De Britse prinses Beatrice, oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, heeft zich verloofd.

De 31-jarige Beatrice heeft zich eerder deze maand verloofd met de 36-jarige vastgoedontwikkelaar Edoardo Mapelli Mozzi tijdens een weekendje in Italië, zo heeft Buckingham Palace donderdag aangekondigd. Het huwelijk zal plaatsvinden in 2020. Meer details werden nog niet bekendgemaakt.

‘We zijn enorm opgetogen dat we het nieuws van onze verloving kunnen delen. We kijken allebei enorm uit om aan ons leven samen te beginnen, en kunnen niet wachten om getrouwd te zijn’, aldus Beatrice en Edoardo, die elkaar al jaren kennen omdat hun families bevriend zijn. Al zouden ze pas vorig jaar een koppel zijn geworden. Samen met de aankondiging werden ook twee foto’s verspreid van het koppel, gemaakt door prinses Eugenie, de jongere zus van Beatrice.

Beatrice is de oudste dochter van prins Andrew, de hertog van York, en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson. Ze is negende in lijn voor de troonopvolging, na prins Charles, prins William, prins Harry en hun kinderen, en haar eigen vader. Ze ontvangt echter geen koninklijke toelage, maar heeft een job in de financiële sector.

Haar verloofde is de zoon van Alessandro Mapelli Mozzi, een voormalig Olympisch skiër, en Nikki Williams-Ellis. Zijn stiefvader was de Conservatieve politicus Christopher Sale, een goede vriend van David Cameron, die in 2011 overleed tijdens het Glastonbury-festival. Mozzi runt sinds 2007 zijn eigen bedrijf, en zou volgens de Britse media miljoenen waard zijn. Hij heeft ook een driejarige zoon uit een eerdere relatie.