PostNL rolt in ons land eigen netwerk van pakketpunten uit
Foto: Belga

Pakjesbezorger PostNL rolt in België een eigen netwerk van 350 pakketpunten uit.

Het Nederlandse postbedrijf PostNL gaat 350 nieuwe pakketlocaties voorzien in Vlaanderen. Daar kunnen klanten terecht voor het afhalen, verzenden of terugsturen van hun pakketten. Het verzendbedrijf voegt de locaties toe aan het bestaande netwerk van afhaalpunten waarvoor PostNL met het leveringsnetwerk Kariboo! samenwerkt.

Toch zal er een verschil zijn tussen een Kariboo!-punt en een PostNL-punt. ‘Met een eigen netwerk kunnen we meer zelf sturen’, klinkt het. Er is een snelheidsgarantie. ‘Klanten kunnen sneller pakjes afhalen die niet thuis geleverd konden worden. Vroeger was dat 48 uur, nu wordt dat 24 uur’, zegt een woordvoerster. Als een pakket na tweemaal aanbieden bij u thuis of op het werk niet afgeleverd kan worden, gaat het dus binnen de 24 uur naar een PostNL-locatie.

Klanten kunnen in de PostNL-punten bovendien ook hun eigen pakketten verzenden en ze kunnen er pakketten terugsturen naar de webwinkel. De PostNL-punten worden geselecteerd op basis van ligging en bereikbaarheid. Het gaat om bijvoorbeeld krantenwinkels of horecazaken. De uitrol van het netwerk is in september gestart.

Dagelijks zijn zowat 850 pakjesbezorgers van PostNL onderweg in ons land. In het hoofdkantoor en de depots in België werken nog eens een 500-tal mensen.