Advocaat van Chodiev betreurt lekken uit gerechtelijk onderzoek
Foto: getty images
Na een verhoor van drie dagen is Patokh Chodiev eind mei door de Parijse onderzoeksrechter Aude Buresi in verdenking gesteld wegens witwassen, schreef De Standaard vanmorgen. Zijn advocaat reageert.

De Belgisch-Oezbeekse zakenman Patokh Chodiev heeft vanochtend gereageerd op het bericht in De Standaard, Le Vif en Le Soir, dat hij in Frankijk in verdenking is gesteld wegens witwassen.

De Belgische advocaat van Chodiev, Pascal Vanderveeren, betreurt in een mail aan de drie media ‘de lekken uit het lopende gerechtelijk onderzoek’. Chodiev constateert dat de drie media ‘informatie publiceren die er alle schijn van heeft dat ze illegaal verkregen is.’

Vanderveeren herhaalt dat het niet de eerste keer is dat zijn cliënt het slachtoffer werd van een dergelijke behandeling en verwees naar de periode van de commissie Kazachgate. ‘Mr Chodiev heeft in dit verband klachten ingediend tegen de Belgische staat en tegen commissieleden Dirk Van der Maelen (SP.A) en Georges Gilkinet (Ecolo).’ De advocaat van Chodiev zegt dat hij en zijn confraters de belangen van hun cliënt met dezelfde vastberadenheid zullen blijven verdedigen en dat een nieuwe strafklacht wordt overwogen.

Chodiev ‘bevestigt noch ontkent’ de informatie dat zijn cliënt in verdenking is gesteld, zegt zijn advocaat. ‘Maar in het algemeen ontkent hij wel alle leugenachtige beschuldigingen die sinds het begin van deze affaire tegen hem zijn geuit.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig