Een auto met aan boord vier mannen reed zich donderdag omstreeks 2 uur vast op een overweg tussen Kapellen en Essen. Arbeiders van Infrabel die er aan het werk waren, hielpen de inzittenden uit de wagen. Niet veel later werd de auto aangereden door een goederentrein.

Niemand raakte gewond, maar de auto is wel zwaar beschadigd.

Op het moment dat de auto de overweg opreed, was die geopend. ‘De overweg heeft normaal gefunctioneerd’, aldus zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Volgens hem reed de wagen zich deels naast de sporen vast van de overweg tijdens een 'onvoorzichtig manoeuvre'.

De inzittenden waren geen jongeren, zoals eerder gemeld, maar mannen van 28, 39, 39 en 47 jaar oud. Ze waren volgens politieman Tom De Gent de weg kwijt. 'Uit de eerste verklaringen kunnen we concluderen dat zij waarschijnlijk geprobeerd hebben om terug te draaien op de spoorweg', zegt hij. 'De mannen probeerden te vluchten, maar werden door de politie tegengehouden. Ze gedroegen zich ook weerspannig.'

Volgens het parket kwamen de mannen van een café. De 39-jarige bestuurder had gedronken. 'Hij was licht geïntoxiceerd en zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden', zegt De Gent.

Het treinverkeer tussen Kapellen en Essen werd stilgelegd, maar rond 8 uur konden er weer treinen rijden. De hogesnelheidstreinen rijden via een andere lijn naar Nederland.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig