Zweedse chef-kok is winnaar Best Chef Awards
De drie beste chefs ter wereld (van links naar rechts): David Munoz, Bjorn Frantzen en Joan Roca Foto: EPA-EFE

De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla mag zich een jaar lang de Beste Chef van de wereld noemen, toch volgens de ranking van The Best Chef Awards. Peter Goossens eindigt op de 47ste plaats en Benoit Dewitte op de 81ste plaats.

The Best Chef Awards worden toegekend aan de hand van de wereldwijde invloed van de beste chefs op de sociale media. Het platform telt meer dan 1,2 miljoen volgers, die ook betrokken worden in het stemproces.

The Best Chef Awards zet de chefs in de spotlight omwille van hun kunde en persoonlijkheid. De prijzen worden toegekend aan de hand van de nationaliteit en het karakter van de chef. Het is een onderscheiding van de persoon, eerder dan van het restaurant waar hij of zij werkzaam is. De prijzen werden dinsdagavond in Barcelona uitgereikt.

Björn Frantzén, chef van Frantzén in het Zweedse Stockholm, is de winnaar van 2019. De tweede plaats is voor de Spaanse Joan Roca, de winnaar in 2017 en 2018. De derde plaats is voor David Muñoz, ook uit Spanje.

Peter Goossens van Hof van Cleve en Benoit Dewitte van Benoit & Bernard Dewitte zijn de enige Belgische chefs in de top honderd.