Greet Minnen en Alison Van Uytvanck stoten vlot door naar tweede ronde in Tasjkent
Foto: ISOPIX

Greet Minnen (WTA 124) heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Oezbeekse Tasjkent (hard/250.000 dollar). Ze versloeg de Oekraïense Kateryna Bondarenko in een uur met 6-2 en 6-2.

Alison Van Uytvanck (WTA 61) heeft zich maandag vlot gekwalificeerd voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Oezbeekse Tasjkent (hard/250.000 dollar).

De Grimbergse, het derde reekshoofd, versloeg de Russische qualifier Liudmila Samsonova (WTA 163) in twee korte sets. Het werd 6-0 en 6-1 na 51 minuten tennis.

Haar volgende opponente wordt de Roemeense Monica Niculescu (WTA 106) of thuisspeelster en wildcard Nigina Abduraimova (WTA 552).

Eerder op de dag won Greet Minnen (WTA 124) in haar eerste ronde met twee keer 6-2 van de Oekraïense Kateryna Bondarenko (geen ranking). De 33-jarige Bondarenko maakte haar comeback na een tweede zwangerschap. De voormalige top 30-speelster heeft daarom voorlopig geen ranking. Ze won de titel in Tasjkent in 2017.

Greet Minnen speelt in de achtste finales tegen de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo (WTA 141) of het Slovaakse eerste reekshoofd Viktoria Kuzmova (WTA 56).

Met Kirsten Flipkens (WTA 100) en Ysaline Bonaventure (WTA 123) staan nog twee Belgen op de tabel in Tasjkent. Zij spelen morgen. Flipkens opent tegen de Hongaarse Timea Babos (WTA 89), Bonaventure komt de baan op tegen de Oezbeekse Akgul Amanmuradova (WTA 447), die een wildcard kreeg.

In het dubbeltoernooi speelt Van Uytvanck met Minnen en vormt Bonaventure een duo met de Japanse Miyu Kato. (belga)