Johan Swinnen liep in 25 dagen naar Rome
Foto: rr

De Leuvense kankeronderzoeker Johan Swinnen, die op 29 augustus aan een nieuwe looptocht begon om fondsen te verwerven voor onderzoek naar en sensibilisering rond kanker, is zondagavond aangekomen op het Sint-Pietersplein in Rome.

Swinnen liep gedurende 25 dagen elke dag gemiddeld ongeveer twee marathons, goed voor bijna 2.000 kilometer. De opbrengst van zijn tocht gaat naar het Leuvens kankerinstituut (LKI), Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker.

Het project droeg de naam ‘Beeldje bij beeldje’. Tegenover elke gelopen kilometer stond een klein beeldje, en elk beeldje droeg een persoonlijke boodschap: voor een patiënt, een dierbare, een zorgverlener. Mensen konden de tocht sponsoren door zo’n beeldje te kopen. Ze staan uitgestald in een etalage op de Bondgenotenlaan in Leuven, en zeven beeldjes reisden met Swinnen mee.

‘Na aankomst overheerst vooral een groot gevoel van dankbaarheid voor zoveel betrokkenheid’, zei de kankeronderzoeker zondagavond. ‘Elke kilometer heb ik mogen lopen voor iemand in het bijzonder, beeldje bij beeldje. Daardoor heb ik voor heel wat mensen iets kunnen betekenen door een groot symbool van verbondenheid te creëren.’

In 2017 liep Swinnen in 33 dagen tijd 2.400 kilometer van ­Leuven naar Santiago de Compostela. Hij kwam daarmee een belofte na die hij deed toen bij zijn jongste zoon een hersentumor was vastgesteld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig