E40 richting kust weer open
Foto: Vlaams Verkeerscentrum

De E40 werd vanmorgen een tijdlang volledig afgesloten ter hoogte van Drongen, in de richting van de kust. Er was een ongeval gebeurd met vier auto’s.

Op de E40 richting kust waren sinds zowat 14 uur weer twee rijstroken open. De linkerrijstrook bleef nog langer dicht wegens schade aan het wegdek, meldt Hajo Beeckman van de VRT-verkeersredactie. Tegen de vroege avond was ook die weer vrijgegeven.

Rond 10.15 uur, op het moment dat het richting kust druk begon te worden op de snelweg, vond er een zwaar ongeval plaats. Drie wagens zijn daarbij in brand gevlogen, maar ze konden vrij snel worden geblust. Bij het ongeval viel één lichtgewonde.

De snelweg moest meteen worden afgesloten bij Drongen. Iets voor 12 uur stond er al een file van anderhalf uur vanaf Zwijnaarde. Wie naar zee wou, koos best vanaf Merelbeke voor de R4 en de E34. Maar al snel stond ook daar een lange file aan de werkzaamheden bij Eeklo.

Richting binnenland stond een kijkfile op de E40.

Rond 12 uur is het takelen begonnen van de wagens die vuur hadden gevat. 

Kort na 12.15 uur mochten de auto's die vast zaten tussen de uitrit Drongen en het ongeval verderrijden. Maar andere wagens werden toen nog niet voorbij Drongen gelaten. I