camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Lieven De Schamphelaere: ‘Natuurpunt is een burgerbeweging van vóór die in de mode waren. Onze inspanning voor de natuur is vandaag relevanter dan ooit.’ Jimmy Kets

op scherp

Moet een natuurvereniging zich afvragen hoe natuurvriendelijk haar geldschieters zijn? De voorzitter van Natuurpunt, Lieven De Schamphelaere, zegt dat het niet altijd gebeurt en geeft toe dat het beter kan.

Maakt het uit waar Natuurpunt zijn geld haalt?

Lieven De Schamphelaere, voorzitter van Natuurpunt, krijgt een document voorgelegd. Het werd deze zomer op zijn vraag opgesteld door de afdeling marketing van Natuurpunt en is een aanzet tot evaluatie van het chemische bedrijf Ineos. Er staat dat Ineos initiatieven heeft genomen om milieuwetgeving tegen te houden, dat het overheden ­onder druk zet om wetten niet te moeten toepassen en dat het een visie heeft die niet strookt met die van Natuurpunt. Desondanks heeft de raad van bestuur van ­Natuurpunt, die De Schamphelaere voorzit, vorige week beslist om van het bedrijf een gift van 173.000 euro te aanvaarden, waarmee de vereniging een stuk bos kan kopen in de regio Antwerpen-Noord.

De podcasts van De Standaard