Stéphane Moreau geen ceo Ardentia meer, wel nog consultant
Foto: photo news
Stéphane Moreau stopt als gedelegeerd bestuurder bij Ardentia ‘om de sereniteit te herstellen’.

De uitverkoop van de Luikse intercommunale Nethys roept heel wat vragen op. Twee dochterondernemingen, het IT-bedrijf Win en het windenergiebedrijf Elicio, werden verkocht aan Ardentia. Maar Moreau, de voormalige PS-burgemeester van Ans, is zowel gedelegeerde bestuurder van Nethys als van Ardentia. Hij vertegenwoordigt in één persoon dus de verkoper als de koper. De manier waarop de twee filialen werden verkocht oogst ook veel kritiek. De overnameprijs zou laag geweest zijn en concurrenten zouden niet de mogelijkheid hebben gekregen om ook te bieden op de Nethys-onderdelen.

Door te vertrekken als ceo bij Ardentia hoopt Moreau de sereniteit te laten terugkeren. Maar coup de théâtre. Moreau blijft wel aan boord als consultant bij Ardentia. 'Ik heb zijn inzichten nodig', zegt Françcois Fornieri aan Le Soir.  Fornieri richtte samen met Morreau in juli Ardentia op. 'Hij zal dus geen gedelegeerd bestuurder meer zijn maar werken aan mijn zijde als consultant.' Fornieri dreigt er zelfs mee Elicio en Win van de hand te doen als de heisa blijft duren. 

Niet alleen bljft Moreau consultant bij Ardentia, terwijl hij ceo van Nethys is. Ook Fornieri zelf heeft nog een nauwe band met Nethys. Hij is tot nader order nog altijd lid van de raad van bestuur van de Luikse intercommunale.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig