Handgranaat gevonden bij flatgebouw in Ekeren
Foto: bfm

In het Antwerpse district Ekeren is donderdag een granaat aangetroffen in enkele bosjes, in de buurt van een leegstaand gebouw in de Renaat Veremansstraat. De ontmijningsdienst Dovo ontfermt zich over het springtuig.

Enkele stadsarbeiders troffen het explosief aan in de bosjes bij een flatgebouw in renovatie in de wijk Rozemaai, in Ekeren. 

Het is niet bekend of het gaat om een moderne granaat of een oud oorlogstuig. Het is dan ook nog niet duidelijk of het incident kadert in het aanhoudende Antwerpse drugsgeweld, waarbij de voorbije maanden verschillende granaten werden gevonden of zelfs ontploften.

Toen het voorwerp in kwestie werd gevonden, verwittigde de politie Dovo en stuurde hen een foto door. Het bleek te gaan om een echte granaat. Het doodlopende stukje straat waarin de granaat lag, werd tijdelijk afgesloten tot het springtuig veilig verwijderd was.

Voorlopig is het niet duidelijk of de handgranaat bewust op de locatie gelegd werd of daar toevallig terecht was gekomen. Het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie. Die onderzoekt ook de verschillende granaataanslagen die aan het Antwerpse cocaïnemilieu gelinkt zijn.