Slachtoffer van moord in Amsterdam is ex-Antwerp-speler, stond bekend bij politie
Kelvin Maynard (links) in actie voor Antwerp. Foto: Romain Eyckens

De man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is doodgeschoten, blijkt de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32) te zijn. Hij speelde in 2013-2014 een seizoen bij Royal Antwerp F.C.

De auto van Maynard werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost reed. De schutters zouden volgens getuigen twee mannen op een scooter zijn. Maynard probeerde te ontkomen door uit te wijken naar een brandweerkazerne. Zijn auto kwam tegen de gevel tot stilstand. Maynard raakte zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen.

De voetballer stond bekend bij de Nederlandse politie. Een woordvoerster bevestigde dat hij voorkomt in de systemen. Wat hij op zijn kerfstok had, kon ze niet zeggen.

Slachtoffer van moord in Amsterdam is ex-Antwerp-speler, stond bekend bij politie
Foto: smb

Maynard begon zijn profloopbaan bij FC Volendam. In 2010 tekende de voetballer voor twee seizoenen bij het Portugese SC Olhanense. Na één seizoen vertrok hij naar het Hongaarse Kecskemeti MT, waar zijn contract vroegtijdig werd ontbonden. Maynard speelde daarna nog bij FC Emmen en Royal Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys. Die club reageert geschokt op het overlijden van de voetballer.

De liquidatie van de voetballer vond op dezelfde dag plaats als de moord op de advocaat Derk Wiersum. Die werd woensdagochtend nabij zijn huis in de wijk Buitenveldert geliquideerd. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in de strafzaak rond meervoudige moordverdachte en topcrimineel Ridouan T. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat de twee moorden niet gelinkt zijn.