De doortocht van Galatasaray-supporters door de Brugse binnenstad ging niet onopgemerkt voorbij. De politie escorteerde de duizenden fans van op de Brugse Markt, en daarbij werden voetzoekers en vuurwerk afgestoken. In totaal werden al 27 supporters opgepakt.

Heel wat mannen haalden Bengaals vuur en voetzoekers uit. De winkelstraat werd dan ook met een rookgordijn gevuld. De winkelende mensen werden door luide knallen opgeschrikt. De politie kon niet anders dan alles oogluikend toelaten.

Eerder op de dag werden 22 fans opgepakt in de buurt van het stadion. 'Ze hadden geen geldig ticket en waren in bezit van pyrotechnisch materiaal en knuppels. Ze hadden dus duidelijk slechte bedoelingen en worden bestuurlijk aangehouden tot na de wedstrijd', zei de woordvoerder van de politie Brugge Lien Depoorter. 'We zetten extra in op preventieve maatregelen om erger te voorkomen vandaag.' 

De opgepakte supporters waren duidelijk niet de enige met vuurwerk op zak. Want in de stoet richting het stadion werd de ene vuurstaaf na de andere bovengehaald. Een fotograaf kreeg zelfs een voetzoeker naar zijn hoofd geslingerd. Het moge duidelijk zijn: het wordt nog een spannende avond voor de politie in Brugge.

Volgens de politie werden in totaal al 27 mensen opgepakt.