Florian Van Acker en Laurens Devos pakken opnieuw Europese titel paratafeltennis
Laurens Devos en Florian Van Acker

Florian Van Acker en Laurens Devos behaalden goud op het Europees kampioenschap paratafeltennis in Helsingborg (Zweden). Florian won zijn finale tegen de Hongaar Peter Palos met 3-1. Van Acker is voor de tweede maal Europees kampioen. Devos won met 3-0 van de Oekraïner Kats, het is zijn derde Europese titel.

Laurens Devos stond tegenover de Spanjaard Perez in de halve finale, maar die bleek in de eerste twee sets niet opgewassen tegen onze landgenoot: 11-3 en 11-4. In de derde set moest de Spanjaard bij een 8-4 voorsprong voor Devos opgeven met een schouderblessure. Hij kon niet verder na een medical time out. Devos speelde daarna tegen de Oekraïner Lev Kats (WRK 13) in de finale. Een wedstrijd die gelijk opging, maar waarin Laurens in elke set aan het langste eind trok. En zo volgde hij zichzelf op als Europees kampioen met een 3-0 zege.

(Lees verder onder de video)

Laurens Devos voor de derde keer Europees kampioen Video: atv

Florian Van Acker kwam woensdagochtend in de halve finales uit tegen de Spanjaard Cuesta (WRK 6), een moeilijke tegenstander. Set één en twee verliepen vlot voor Florian met 11-6 en 11-6 winst. Set drie was erg spannend, maar ging naar de Spanjaard. De vierde set ging ook naar de Spanjaard met 9-11, Cuesta nam ondertussen het initiatief in het spel over. In de belle nam Florian opnieuw de bovenhand 11-6. Florian kwam in de finale uit tegen de Hongaar Palos (WRK-2) aan tafel vier. De speler uit Langemark verloor de eerste set met 10-12, maar herpakte zich in set twee en drie: 11-6 en 11-5. Palos en Van Acker vochten een stevig duel uit in de vierde set. Florian werkte enkele setpunten van Palos weg en benutte zijn eigen matchpunt. Hij is voor de tweede keer in zijn carrière Europees kampioen, na een eerdere titel in 2015 in het Deense Vejle.

Devos en Van Acker zijn nu beiden Europees kampioen, wereldkampioen, Paralympisch kampioen én nummer 1 op de wereldranglijst.