Vegan Fashion Week krijgt een tweede editie
Foto: shutterstock

In Los Angeles vond vorig jaar voor het eerst de Vegan Fashion Week plaats. Het initiatief krijgt in oktober een vervolg.

Ook in de modewereld worden ze zich almaar bewuster van de impact die de industrie heeft op onze planeet. Heel wat modehuizen nemen maatregelen, zoals Gucci en Burberry die tijdens de modeweken voor een klimaatneutrale modeshow gaan, maar volgens Emmanuelle Rienda gaan die ingrepen lang niet ver genoeg. Zij begon daarom met de Vegan Fashion Week, die vorig jaar voor het eerst plaatsvond in Los Angeles.

Het evenement wil de mode-industrie doen stilstaan bij de enorme impact die ze heeft op het milieu, en tonen dat mode ook duurzaam kan zijn.

Na het succes van de vorige editie, krijgt het evenement een vervolg, dit keer van 10 tot 15 oktober. Tijdens die modeweek worden enkel creaties getoond van ontwerpers die diervriendelijke materialen gebruiken. Het thema voor dit jaar is ‘Fashion is activism’.

‘Vegan duurzame mode is het ultieme antwoord op klimaatverandering en milieuvervuiling. Ik ben hiermee begonnen om de industrie opnieuw vorm te geven en de gewoonten van consumenten te veranderen’, klinkt het in een mededeling van Rienda.