Reizende tentoonstelling Ocean Plastics Lab komt naar Brussel
Foto: Photo News

Ocean Plastics Lab, de reizende internationale tentoonstelling die toont hoe we de strijd moeten aangaan met plastic afval in de oceanen, komt naar Brussel.

De gratis expositie Ocean Plastic Lab - die eerder te zien was in Turijn, Parijs, Brussel, Washington D.C., Ottawa, Berlijn en Lissabon - zal van 19 tot 30 september worden opgesteld worden in Kanal-Centre Pompidou.

De thematische tentoonstelling is een initiatief van het Duits ministerie voor Onderwijs en Onderzoek, met steun van het Directoraat-Generaal voor Onderzoek en Innovatie, en onder leiding van het Duits Consortium voor Onderzoek op Zee.

Oceans Plastic Lab bestaat uit vier containers. Daarin wordt een stand van zaken gegeven over het onderzoek naar de vervuiling van de wereldzeeën. De expo toont de bezoekers hoe de wetenschap ons het probleem van plasticafval in de oceanen beter helpt te begrijpen en te bestrijden.

Via interactieve opstelling kunnen de bezoekers echt deelnemen aan de dialoog rond plastic vervuiling in zee. Zo wordt bijvoorbeeld getoond hoe gebruikt plastic via recycling een tweede leven kan krijgen.