Nederlander vermist bij overstromingen in Spanje
Een man rijdt met zijn wagen door een overstroomde straat in La Daya Vieja, Alicante Foto: EPA-EFE

Spaanse hulpverleners zoeken naar een 66-jarige Nederlander die zondag ten zuiden van de Spaanse stad Alicante werd meegesleurd door een watermassa.

Ondanks het noodweer van de afgelopen dagen maakte de man zondagmiddag een wandeling met familie en vrienden bij de plaats Dolores toen hij door snelstromend water ten val kwam.

Reddingswerkers zegden tegen de krant Información dat de Nederlander door het mogelijk kilometers is meegesleurd. Daarom zoeken ze in een gebied tussen de plaatsen Dolores, San Fulgencio en Daya Nueva.

De hevige regenval en de overstromingen die het zuidoosten van Spanje sinds dinsdag teisteren, hebben al zeker zes levens geëist. Door het noodweer moesten naar schatting 3.500 mensen hun huizen verlaten. De voorbije dagen werden volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska 74 wegen afgesloten voor verkeer en zouden 3.000 militairen en leden van de Civiele Bescherming voor hulpacties zijn gemobiliseerd. De luchthavens van Murcia en van Almeria werden gesloten, verschillende vluchten werden geannuleerd of afgeleid naar andere luchthavens.

In de omgeving van Valencia zaten 536.000 leerlingen thuis door het noodweer.