Chloe Hosking snelt naar dagzege in Madrid Challenge, eindwinst voor Lisa Brennauer
Foto: Photo News

Chloe Hosking (Alé Cipollini) heeft zondag de tweede etappe in de Madrid Challenge by la Vuelta (Spa/WorldTour) op haar naam gebracht. De Australische sprintte na 98,6 km naar de zege in Madrid en haalde het voor Letizia Paternoster (Trek-Segafredo) en Roxane Fournier (Movistar). Jolien D’hoore maakte haar rentree op de weg en finishte als zevende. De eindwinst gaat naar Lisa Brennauer, die zaterdag de tijdrit won.

De wedstrijd, sinds vorig jaar over twee dagen, eindigde zondag met een korte etappe door de straten van Madrid. Brennauer leidde na de proef tegen de klok met vier seconden voorsprong op Lucinda Brand, maar zondag vielen nog heel wat bonificatieseconden te rapen. De wedstrijd verliep aan een hoog tempo, Brennauer graaide de volle buit mee bij de eerste tussensprint, maar Brand zou bij de volgende sprints naderen op de Duitse.

Uiteindelijk was het wel Brennauer die op het einde het laken naar zich toe trok en met tien seconden voorsprong de eindfase inging. Aan de finish wachtten wel nog vijftien, tien en vijf seconden bonus. Ondanks nog enkele late uitvallen op het eind, en valpartijen door de regen, werd er gesprint voor de zege en daarin toonde Hosking haar snelle benen.

Brand en Brennauer scoorden geen bonificatieseconden meer, de eindzege was dus voor de Duitse die tien seconden overhoudt op Brand en 28 tellen op Pernille Mathiesen.

Brennauer volgt op de erelijst Ellen van Dijk op, die momenteel in de lappenmand ligt na een zware valpartij in de Boels Ladies Tour.