Twee kinderen omgekomen bij brand in Nederland, grootmoeder kan ontsnappen
Foto: rr
Bij een brand in de nacht van zaterdag op zondag in een houten woning in het Nederlandse Strijbeek zijn twee jongens van zes en negen jaar om het leven gekomen. Dat meldt de politie zondagochtend.

De twee kinderen sliepen bij de grootmoeder van één van de jongens. De vrouw wist met nog een ander kind op tijd de chalet te verlaten. Ze liep wel verwondingen op. Ook de vader van één van de kinderen raakte gewond. De man sliep in een andere chalet en probeerde nog de woning binnen te gaan. Dat was niet meer mogelijk. De man liep bij de reddingspoging brandwonden op.

Ook de moeder van de familie uit Rotterdam sliep in die chalet. De ouders van het andere kind, die in de omgeving wonen, waren ook ter plaatse. Medewerkers van de ambulancedienst en toegesnelde familieleden hebben zich over de twee gewonden en de andere familieleden ontfermd. De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg.

In het begin was er nog hoop dat de twee jongens ook op tijd het huis waren uit gevlucht. Er werd gezocht met politiehonden. Maar korte tijd later werden twee lichamen van de kinderen aangetroffen op de eerste verdieping van de chalet.

De burgemeester is op de hoogte gebracht. Ook zal er contact gezocht worden met de scholen waar de twee jongens zaten.

De politie gaat niet uit van opzet, maar er wordt wel een onderzoek ingesteld. Dat wordt altijd gedaan als er sprake is van een niet-natuurlijke dood, in dit geval als iemand overlijdt door een ongeval. Om begrijpelijke redenen is het de komende tijd niet mogelijk om de direct betrokkenen te horen. Het onderzoek zal daarom minimaal enkele weken in beslag gaan nemen, aldus de politie.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig