Moord Nederlandse zakenman: ‘Vermoedelijke minnaar van Keniaanse vrouw speelt sleutelrol’
Foto: EPA-EFE

In de zaak van de vermoorde Nederlandse zakenman Tob Cohen speelt de vermoedelijke minnaar van zijn Keniaanse vrouw een sleutelrol. De moord is groot nieuws in Kenia, waar Cohen eerder de baas was bij Philips Oost-Afrika.

Cohen was al geruime tijd verwikkeld in een vechtscheiding en was sinds 19 juli spoorloos. Zijn stoffelijke resten werden vrijdag aangetroffen achter zijn villa in een voorstad van Nairobi, Kitisuru. ‘De mysterieuze minnaar’ Peter Karanja was volgens Keniaanse media op zijn minst betrokken bij het laten verdwijnen van het lichaam in een oude met cement afgedekte septic tank achter het huis.

Zijn vrouw, Sarah Wairimu Kamotho, wordt van moord verdacht. Het openbaar ministerie moet volgens Keniaanse media opschieten een beschuldiging te formuleren omdat Wairimu al meer dan twee weken geleden is gearresteerd. Wairimu moet daarom maandag opnieuw voor de rechter verschijnen. Ook de schoonbroer van Cohen werd intussen gearresteerd.

Karanja kwam volgens The Daily Nation bij de rechercheurs in beeld toen een personeelslid van Cohen en Wairimu zijn oorspronkelijke verhaal dat Cohen 20 juli uit eigen beweging wegging, introk en met een ander verhaal kwam. Dat leidde donderdag naar Karanja. Die heeft de politie naar het lichaam van Cohen geleid.

De advocaat van Wairimu, Philip Murgor, heeft haar onschuld opnieuw betuigd.