Dominique Leroy stopt al op 20 september als ceo van Proximus
Foto: rr
CFO Sandrine Dufour wordt ceo ad interim, met steun van voorzitter Stefaan De Clerck. Dat heeft Proximus zaterdagmiddag bekendgemaakt.

'Met het oog op het herstellen van een sereen klimaat binnen het bedrijf en in het belang van de onderneming, zijn de Raad van Bestuur van Proximus en Mevr. Dominique Leroy onderling overeengekomen dat ze haar functie als CEO neerlegt op vrijdag 20 September 2019', klinkt het via een persbericht. 

Vorige week kondigde Leroy aan dat ze Proximus pas zou verlaten op 1 december, maar daar kwam zeer veel kritiek op. Leroy ruilt Proximus immers in voor de Nederlandse concurrentie, het telecombedrijf KPN. De vakbonden zagen het niet zitten om gesprekken te voeren over de reorganisatie binnen het bedrijf met een ceo die dadelijk naar de concurrentie vertrekt. Daardoor waren al enkele spontane acties uitgebroken. 

Volgende week al zal Leroy al haar lopende dossiers overdragen aan financieel directeur Sandrine Dufour, die wordt bijgestaan door Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur. In de mededeling van Proximus bedankt de raad van bestuur Leroy uitdrukkelijk voor 'de voorbeeldige manier waarop ze haar mandaat als ceo tijdens de laatste zes jaar heeft vervuld en voor de fundamentele transformatie die ze heeft opgestart'.

Opvolger 

Ondertussen is de zoektocht naar een opvolger voor Leroy begonnen. Op 19 september zal de raad van bestuur het profiel van de nieuwe ceo goedkeuren en een consultant aanstellen om Proximus te helpen bij de procedure. De nieuwe ceo zal overigens meer verdienen dan Leroy