De hevige regenval en de overstromingen die het zuidoosten van Spanje sinds dinsdag teisteren, hebben een vijfde slachtoffer geëist. Er zijn ook al 3.500 inwoners geëvacueerd.

Het laatste slachtoffer, een man, is omgekomen in de regio Redovan, een vijftigtal kilometer ten zuidwesten van de stad Alicante, laten de hulpdiensten weten.

Eerder op de dag werd het levenloze lichaam van een 36-jarige man gevonden tussen de dorpen La Jamula en Salazar in Andalusië. Persagentschap AFP vernam van een woordvoerder van de hulpdiensten dat het lichaam niet ver van zijn wagen werd opgemerkt door een helikopter. In Almeria is vrijdag nog een man omgekomen in zijn auto in een ondergelopen tunnel.

Donderdag vielen de eerste slachtoffers van de zware regens: een 61-jarige man en zijn 51-jarige zus kwamen toen om het leven.

Meer dan 3.500 mensen zijn al uit hun woningen geëvacueerd en 74 wegen werden afgesloten voor verkeer, meldde de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska. Volgens hem zijn 3.000 militairen en leden van de Civiele Bescherming in de weer met hulpacties. De luchthavens van Murcia en van Almeria werden gesloten, verschillende vluchten werden geannuleerd of afgeleid naar andere luchthavens.

In de omgeving van Valencia zaten 536.000 leerlingen thuis door het noodweer.