camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Een zwarte neushoorn in Tanzania. Je ziet ze nog maar zelden, want ze zijn vrijwel uitgestorven. De Agostini/ getty images

Ganz unten

Dirk Kurbjuweit ging met zijn twee kinderen op safari in Tanzania, op zoek naar de big five. Vier van de vijf had hij al gespot op eerdere reizen in Afrika, maar één dier ontbrak nog: de luipaard.

Eindelijk, vijf op vijf!

’s Nachts zat er een hyena in de lodge. Mijn zoon kon niet slapen en hoorde hun merkwaardige gelach. Toen kwamen de nachtwakers die het dier verjoegen. ’s Ochtends zei onze chauffeur dat de hyena’s naar afval zochten en soms ook uit het zwembad dronken, net zoals de buffels. Als het donker was, mochten we nooit zonder bewaking in de lodge komen. Ik schrijf deze column in Tanzania, in de Serengeti. Vijf dagen geleden ben ik hier gearriveerd met mijn twee volwassen kinderen. We hebben allang een Afrikaanse trance bereikt. We laten ons traag de dagen inglijden zonder andere voornemens dan uit te kijken naar dieren. Maar dat roept ook spanning op, een licht soort jachtkoorts. We zijn op jacht. We willen dieren zien, het liefst veel en bijzondere.

De podcasts van De Standaard