Movistar-ploegleider countert kritiek en wijst naar UCI na aanval in Vuelta: “Op ons wordt ook niet gewacht”
Foto: Photo News

Het Movistar Team was vrijdag kop van jut na de veelbesproken aanval die de ploeg in het peloton inzette, meteen na de val van onder meer rode trui Primoz Roglic. Ploegleider José Luis Arrieta is zich van geen kwaad bewust en viseert de UCI.

LEES OOK. Hommeles in Vuelta: Movistar trok door op moment dat leider Roglic bij valpartij betrokken was

Arrieta verdedigde zich al tijdens de rit voor de omstreden actie. Hij vroeg zich zelfs af waar de commotie vandaan kwam. “Dit soort dingen is ons al zo vaak voorgevallen. Met Alejandro Valverde in de Tour en in de Vuelta. Maar niemand vroeg toen waarom niemand op Alejandro heeft gewacht. Ik zie niet graag iemand vallen. Maar we hebben zelf ook al koersen verloren door een crash. En het was vooraf de bedoeling om aan te vallen op die plek. Dat was het tactisch plan. Vervelend dat Roglic net daarvoor viel”, verweerde de oud-wielrenner zich.

Op zijn beurt viel Arrieta de internationale wielerfederatie UCI aan. “De beslissing om de actie stop te zetten was de onze, nadat de jury had gezegd dat ze zouden toelaten dat renners achter de auto’s terugkeerden. Dat mag niet, maar de officials grepen niet in. Toen wij in het verleden slachtoffer waren van een val, nam de UCI die beslissing niet. Is dat het wielrennen? De UCI die beslist wie gaat winnen? Blijkbaar vinden ze het van belang dat Roglic wint. Te gek voor woorden.”

Roglic kon in het zog van de volgwagens zijn plaats weer innemen en liep uiteindelijk geen tijdsverlies op door het incident. (belga)