‘Honderd winkels kledingketen Forever 21 dicht’
Foto: REUTERS

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 is van plan zeker honderd winkels te sluiten, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De ingreep zou deel uitmaken van een grote reorganisatie die het bedrijf voor omvallen moet behoeden.

Forever 21 kampt met nijpende financiële problemen, na in korte tijd hard te zijn gegroeid. Het bedrijf zou nu uitstel van betaling willen aanvragen via een zogeheten Chapter 11-procedure. Die stelt bedrijven in staat te blijven draaien terwijl ze een reddingsplan opzetten. Forever 21 zou onder andere zo’n 75 miljoen dollar nodig hebben voor zijn redding.

Forever 21 zelf geeft geen commentaar. Het bedrijf ontkende eerder een bericht van The Wall Street Journal dat de keten aanstaande zondag het faillissement zou willen aanvragen.

Niet in België

In totaal heeft Forever 21 meer dan 800 winkels in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Latijns-Amerika. De keten, vooral bekend van relatief goedkope modeartikelen voor jongeren, was tot 2016 in België actief, met een vestiging in Brussel en in Antwerpen. In Brussel werd de winkel na een brand in 2013 nooit heropend, terwijl die in Antwerpen moest sluiten wegens torenhoge huurprijzen. Forever 21 heeft wel nog een vestiging in Nederland, in het centrum van Rotterdam.

Ariana Grande

Het zijn niet de enige kopzorgen voor het bedrijf. Vorige week raakte bekend dat Ariana Grande een schadevergoeding van tien miljoen dollar eist, omdat het bedrijf foto’s en muziek van haar zou hebben gebruikt zonder haar toestemming, en bovendien een lookalike te hebben ingehuurd zodat het leek alsof de popster een samenwerking was aangegaan met de kledingketen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig