José Mourinho voelt zich klaar voor nieuwe trainersuitdaging: “De vakantie mag stoppen”
Foto: EPA-EFE

José Mourinho heeft na zijn ontslag bij Manchester United eind vorig jaar lang genoeg aan de kant gestaan. De Portugese voetbaltrainer zegt “meer dan ooit” klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. “De vakantie mag stoppen”, verklaarde Mourinho op een event van de Spaanse voetballiga.

“Ik kijk nu helemaal anders naar het voetbal, want ik heb de zomer voor het eerst als gewone voetbalsupporter beleefd. De transferperiode bekijk ik normaal iets pragmatischer. Laat de vakantie nu maar stoppen. Het is genoeg geweest”, vertelde “The Special One”.

Waar de 56-jarige Mourinho zijn trainerscarrière wil herlanceren, blijft onduidelijk. “Geduld is een schone deugd. Als er een goed aanbod komt en het moment daar is, zal ik terug op de trainersbank plaatsnemen. Als bondscoach? Graag, maar dat bewaar ik liever voor het einde van mijn carrière. Het vuur en de passie tijdens zo’n eindronde van een EK of een WK wil ik wel eens meemaken. Maar het werk dat in aanloop naar zo’n groot toernooi moet gebeuren, heb ik niet zo graag. Je speelt twee jaar lang kleine wedstrijden. Ik coach graag elke dag en speel liefst twee tot drie wedstrijden per week.”

De Portugees stuurde Porto (2004) en Inter Milaan (2010) naar de eindzege in de Champions League, werd drie keer Engels kampioen met Chelsea (2005, 2006 en 2015), twee keer Italiaans kampioen met Inter (2009 en 2010) en één keer Spaans kampioen met Real Madrid (2012). In zijn eerste seizoen met Manchester United veroverde Mourinho nog de Europa League-beker (2017), maar het jaar daarop werd hij aan de deur gezet.