Alle tickets voor de Champions League-matchen van Racing Genk én Club Brugge zijn nu al uitverkocht
Foto: Isosport

Wie had gehoopt een groepswedstrijd van Racing Genk of Club Brugge in de Champions League mee te pikken maar nu nog géén kaartje heeft, is eraan voor de moeite. Beide clubs hebben laten weten dat hun stadions voor de drie groepswedstrijden van de Champions League helemaal nu al uitverkocht zijn.

Donderdagmorgen gingen bij Genk de laatste duizend Champions League-abonnementen in vrije verkoop de deur uit. Eerder werden circa 14.000 plaatsen verkocht aan bestaande abonnees. Verder namen tweeduizend bestaande business seathouders hun plaatsen over voor het kampioenenbal. Van de overige 3.000 plaatsen gaan er 1.000 naar de tegenstander en 2.000 naar UEFA en haar partners. De Luminus Arena zal voor de komst van Napoli (2 oktober), Liverpool (23 oktober) en RB Salzburg (27 november) dus helemaal vol zitten. Europees is de Genkse capaciteit beperkt tot 20.000 plaatsen. In de Jupiler Pro League biedt het stadion plaats aan 24.956 personen.

Voor het eerst in de Brugse geschiedenis is ook het Jan Breydelstadion uitverkocht voor de start van de vrije verkoop. De voorrangsperiode voor abonnees zorgde voor een stormloop op tickets voor de thuiswedstrijden tegen Galatasaray (18 september), PSG (22 oktober) en Real Madrid (11 december). In combinatie met de UEFA-aanvragen raakte het stadion in een mum van tijd uitverkocht. “Onze trouwste fans – de abonnees – verzekerden zich zo goed als allemaal voor een plaatsje”, reageerde CCO Bob Madou opgetogen. “Ook vanuit UEFA was er heel wat interesse om naar Brugge te komen, daardoor zal er voor het eerst geen vrije verkoop zijn voor een thuiswedstrijd van Club.”