British American Tobacco schrapt wereldwijd 2.300 banen
Foto: Photo News

Tabaksreus British American Tobacco (BAT) wil tegen 2020 wereldwijd 2.300 banen schrappen. De bedoeling is vooral kosten te besparen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Het is onduidelijk of er ook in ons land banen zullen sneuvelen.

De tabaksproducent wil efficiënter en eenvoudiger werken, en om dat te doen zullen vooral banen in het management verdwijnen: een op vijf managementsposities is betrokken. Wereldwijd werken meer dan 95.000 mensen voor British American Tobacco, bekend van onder meer merken als Lucky Strike en Pall Mall.

In België zijn er vestigingen in Molenbeek en Groot-Bijgaarden, maar het is nog niet duidelijk of ook daar ontslagen zullen vallen. In maart was er een werkonderbreking in beide vestigingen, als reactie op de nakende herstructurering.

Met het sparen van kosten wil BAT middelen vrijmaken voor de groei van nieuwe producten zoals bijvoorbeeld vapen of dampen. De nieuwe ceo Jack Bowles wil tegen 2023/2024 vijf miljard pond omzet uit die nieuwe producten halen.