Het Etihad Stadium van Manchester City liep aardig vol voor de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany. Met 50.000 fans was het stadion bijna uitverkocht en de aanwezige supporters sloten hun voormalige kapitein in de armen toen hij het veld betrad. Hij was echter geblesseerd en kon zelf niet meevoetballen.

Het was duidelijk met pretoogjes dat Vincent Kompany het veld betrad, nadat hij door de speaker werd aangekondigd met de woorden: ‘Please welcome home, Vincent Kompany’.

50.000 fans sluiten Vincent Kompany laatste keer in de armen voor afscheidsmatch bij Manchester City
Foto: Action Images via Reuters

‘Ik wil jullie allemaal bedanken dat jullie op een woensdagavond met de metro naar hier zijn gekomen’, zei Kompany. ‘Ik wil ook alle spelers bedanken om hier aanwezig te zijn. En ja, natuurlijk ben ik geblesseerd in mijn eigen testimonial … Maar ik ben klaar voor een zoveelste comeback bij de afscheidsmatch van David Silva.’

50.000 fans sluiten Vincent Kompany laatste keer in de armen voor afscheidsmatch bij Manchester City
Foto: AFP

‘Voorts wil ik de coaches Pep Guardiola, Roberto Martinez en assistent Thierry Henry (die in laatste instantie geblesseerd afhaakte als speler, red.) bedanken. En o ja … mijn vrouw Carla was te verlegen om het veld te betreden maar ik moet haar toch ook nog bedanken’, besloot hij zijn korte speech.

50.000 fans sluiten Vincent Kompany laatste keer in de armen voor afscheidsmatch bij Manchester City
Foto: Photo News

Anderlecht-spelers mogen meedoen

Elias Cobbaut zat ietwat verrassend ook in de selectie van Manchester City: de 21-jarige verdediger van Anderlecht mocht zowaar zelfs spits Sergio Agüero vervangen. Zijn ploegmaat Samir Nasri startte in de basis bij City en ook huidig assistent bij Anderlecht Craig Bellamy mocht nog eens aantreden in het shirt van zijn ex-club.

Maar ook de bij Anderlecht overbodige Kenny Saief (All Stars) en Alexandru Chipciu (City) mochten zelfs invallen en werden net als de 19-jarige Anderlecht-belofte Hotman El Kababri (City) zo subtiel nog eens in de etalage gezet ... Michel Vlap mocht als allerlaatste van de Brusselse delegatie invallen.

 

 

2-2 gelijkspel

Van aan de zijlijn zag Kompany de City Legends uiteindelijk 2-2 gelijkspelen tegen de Premier League All Stars: Martin Petrov opende al vroeg de score voor The Citizens maar Robbie Keane en Robin van Persie leken voor een zege van de ‘bezoekers’ te zorgen, tot de Zimbabwaan Binjani alsnog voor een draw zorgde. De opbrengst ging naar de daklozen van Manchester.

Manchester City Legends: Hart; Zabaleta, K. Touré, Lescott, Petrov; Wright-Phillips, De Jong, Ireland, Nasri; D. Silva, Agüero. Vielen in: Wright; Richards, Milner, Hamann, Bellamy, Benjani, Cobbaut, Chipciu, François Kompany, El Kababri, Luckassen

Premier League All Stars: Van der Sar; G. Neville, Carragher, Carrick, A. Cole; Arteta, Butt, Scholes, Giggs; R. Keane, Van Persie. Vielen in: Given, Van der Vaart, Arteta, Vieira, Cahill, Vassell, Saïef, Vlap

50.000 fans sluiten Vincent Kompany laatste keer in de armen voor afscheidsmatch bij Manchester City
Foto: AFP

Mario Balotelli Mario Balotelli was er wel, maar mocht niet spelen van zijn werkgever Brescia. Dat gold ook voor Cesc Fabregas (AS Monaco). United-sterren Ryan Giggs, Paul Scholes en Gary Neville werden uitgejouwd door het thuispubliek.

 

 

Zlatan Ibrahimovic was er niet maar had wel nog een boodschap voor Kompany: