Trump belooft tijdens herdenking 11 september ‘strijd tegen terroristen te verharden’
President Trump en First Lady Melania Trump tijdens de herdenking aan het Witte Huis. Foto: AP

De Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania Trump hebben woensdag een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001. Dat gebeurde op de South Lawn van het Witte Huis. Nadien beloofde Trump in de strijd tegen het terrorisme keihard terug te slaan.

De herdenkingsceremonie werd bijgewoond door verschillende nabestaanden van slachtoffers. Nadien zei Trump de strijd tegen terroristen te intensiveren: ‘Wanneer iemand het waagt ons land aan te vallen, zullen we met alle macht en ijzeren wil terugslaan’.

Na de ceremonie begaven Trump en zijn echtgenote zich naar het Pentagon, om daar aan een herdenking deel te nemen. Op 11 september 2001 boorde zich vlucht 77 van American Airlines in de gevel van het immense gebouw even buiten Washington, waardoor 184 mensen om het leven kwamen.

Even tevoren hadden twee lijnvliegtuigen, gekaapt door terroristen van Al-Qaeda, de twee torens van het World Trade Center in New York doorboord, waarna deze instortten. Een vierde vliegtuig stortte neer in Pennsylvania. De aanslagen, waarbij bijna drieduizend doden vielen, zijn de dodelijkste uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.