Ongeval E34 afgehandeld: 'Verkeer komt terug op gang'
Foto: BFM

Op de E34 van Turnhout naar Antwerpen was de snelweg urenlang volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen in Zoersel. Het ongeval is afgehandeld, het verkeer komt terug op gang.

De takeling begon om 8.30 uur. De lading van zeven ton voedingsolie, apart verpakt in dozen, moet voorlopig niet worden verwijderd.

De gekantelde vrachtwagen week omstreeks 6.50 uur om een nog onbekende reden van zijn baan af, reed tegen de kant aan en belandde op zijn zij. Het voertuig versperde nagenoeg de volledige snelweg richting Antwerpen. Alleen de busstrook was gedeeltelijk beschikbaar, al moest de brandweer daar eerst wat gelekte brandstof verwijderen.

Bij het ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken. De vrachtwagenbestuurder zou slechts lichte verwondingen hebben opgelopen.

De busstrook werd gedeeltelijk vrijgemaakt om een minimale doorgang te creëren voor het verkeer dat achter het ongeval vastzit. Enkel verkeer dat geen kant uitkon mocht zo de snelweg verlaten, andere bestuurders moesten richting Ranst de snelweg verlaten via uitrit 21 Lille.