UEFA opent onderzoek naar klucht met volksliederen voor Frankrijk-Albanië
Foto: Photo News

De UEFA heeft dinsdag een disciplinaire procedure geopend tegen de Franse voetbalbond (FFF) omwille van de vergissing van volkslied voor het duel van zaterdag, thuis tegen Albanië. De stadionomroeper speelde per abuis de Andorrese hymne af, waarna hij zich excuseerde bij de “Armeense fans’.

Het onderzoek komt er omdat de wedstrijd door de vergissing vijf minuten te laat op gang werd gefloten. De Albanese spelers bleven op het veld staan tot hun volkslied werd afgespeeld, alvorens ze wilden starten met voetballen. Na afloop boden FFF-voorzitter Noël Le Graët en president Emmanuel Macron hun excuses aan aan hun Albanese collega’s.

Normaal gesproken komt de Franse federatie er in deze zaak af met een waarschuwing. Bij een tweede inbreuk volgt meestal een boete. De zaak wordt op 17 oktober behandeld.

Frankrijk won de wedstrijd op de vijfde speeldag van EK-kwalificaties uiteindelijk met 4-1. Dinsdagavond is Andorra, het land waarvan het volkslied per ongeluk werd afgespeeld, de tegenstander in het Stade de France.