Iran van Wilmots en Japan boeken eerste overwinningen in WK-kwalificatie
Foto: EPA-EFE

Japan en Iran hebben dinsdag hun eerste kwalificatiewedstrijden op weg naar het WK van 2022 in Qatar winnend afgesloten. Het Iran van bondscoach Marc Wilmots won met 0-2 bij Hong Kong. Japan, met invaller Junya Ito (Racing Genk), haalde het met dezelfde score bij Myanmar.

Goals van sterspeler Azmoun (23.) en Ansarifard (54.) bezorgden de Iranezen de zege in Hong Kong. Wilmots had een basisplaats in petto voor Milad Mohammadi (AA Gent) en Omid Ebrahimi (Eupen).

Japan had in Yangon al voor rust zijn schaapjes op het droge dankzij treffers van Nakajima (16.) en Minamino (26.). Junya Ito (Racing Genk) kwam even voorbij het uur in het terrein bij de bezoekers. Takehiro Tomiyasu, deze zomer van STVV naar Bologna overgestapt, stond aan de aftrap. Daniel Schmidt (STVV) en Naomichi Ueda (Cercle Brugge) bleven op de bank.

Het waren voor beide landen de eerste wedstrijden in de tweede (van drie) ronde(s) in de Aziatische kwalificaties op weg naar het WK van 2022. In de eerste voorronde kwamen enkel de laagst gerangschikte Aziatische landen in actie. Naast gastland Qatar nemen sowieso vier Aziatische landen deel aan het WK. Daar kan er nog eentje bijkomen bij winst in de intercontinentale play-offs.