Rihanna steunt orkaanslachtoffers met lingeriecollectie
Foto: reuters
Rihanna is niet alleen een popster en een modeontwerpster, maar ze zet zich met haar Clara Lionel Foundation ook in voor het goede doel. Een deel van de opbrengsten van haar lingerielijn gaan naar de slachtoffers van orkaan Dorian.

Rihanna riep in 2012 de Clara Lionel Foundation in het leven, genoemd naar haar grootouders Clara en Lionel Braithwaite. Met die organisatie zet ze zich onder meer in voor educatieve programma’s in Malawi, Barbados en Senegal, maar ook voor noodhulpprogramma’s wereldwijd en dus ook voor de Bahama’s die net werden getroffen door orkaan Dorian. Rihanna groeide zelf ook op in het Caribische gebied.

Om de vele slachtoffers te helpen, pakt de superster uit met een exclusieve collectie van haar Savage x Fenty-lingerielijn. Per verkocht item gaat er minstens 7 dollar (6,3 euro) naar het fonds. 'Ik ben de Clara Lionel Foundation gestart omdat ik geloof dat mensen dankzij gezondheidszorg, onderwijs en proactieve maatregelen bij noodhulp een kans maken op een beter leven. Je kunt geld doneren en bijdragen aan onze zaak door simpelweg een van deze exclusieve Fenty-stuks te kopen', schrijft Rihanna op Instagram.