Toch derde kandidaat voor voorzitterschap Groen
Foto: Groen Brugge

Een ongelezen e-mailbericht heeft de voorzittersverkiezingen bij Groen lichtjes in de war gestuurd: er blijkt zich nog een derde duo aangemeld te hebben voor het voor- en ondervoorzitterschap bij Groen. Christophe Steyaert, ondervoorzitter van Groen in Brugge, stapt in de voorzittersrace. Hij doet dat samen met Charlotte Storme, gemeenteraadslid in Brugge. Zij is kandidaat-ondervoorzitter.

Afgelopen zaterdag leek het nog alsof er twee kandidatenduo’s een gooi deden naar het voorzitterschap en ondervoorzitterschap bij de Vlaamse groenen. Naast het duo Björn Rzosk-Rina Rabau had ook huidig voorzitter Meyrem Almaci zich opnieuw kandidaat gesteld, samen met haar running mate Dany Neudt. Maar nu blijkt dat er zich een derde kandidatenduo heeft aangemeld.

De mail met de kandidatuur van Steyaert en Storme was naar verluidt in de mailbox van een afwezige medewerker op het Groen-hoofdkwartier beland, waardoor de partij in het ongewisse bleef. De verrassing op het Groen-partijbestuur was maandagochtend compleet toen de derde kandidatuur werd ontdekt.

‘Er is geoordeeld dat de kandidatuur ontvankelijk is en binnen de juiste termijn is aangemeld’, klinkt het. Het gaat om Christophe Steyaert, Brugs ondervoorzitter Groen. Hij stapt in de voorzittersrace samen met Brugs gemeenteraadslid Charlotte Storme. ‘Zij zullen later hun project aan de leden voorstellen’, klinkt het.

De nieuwe Groen-voorzitter wordt op 19 oktober aangewezen op een ledencongres in Brussel. Wie het eerst een meerderheid achter zijn naam krijgt, haalt het.