Amerika naar kwartfinale op WK basketbal, Greek Freak met Griekenland gewipt
Foto: AP

Het “B-team” van Amerika heeft zich op het WK in China met een vijfde opeenvolgende zege geplaatst voor de kwartfinale. De Greek Freak Giannis Antetokounmpo is met Griekenland ondanks winst tegen Tsjechië uitgeschakeld.

Team USA blijft, ondanks de afzeggingen van supersterren als onder meer LeBron James, Stephen Curry, James Harden, Russell Westbrook en Anthony Davis, ongeslagen op het WK in China. De ploeg van bondscoach Gregg Popovich won met 89-73 van Brazilië en trekt met een 5 op 5 naar de kwartfinale. Daar wacht Frankrijk, dat met 4 op 5 zich plaatste voor de laatste acht.

Wie er niet bij is in de kwartfinale is de Greek Freak Giannis Antetokounmpo, de MVP van de voorbije NBA-campagne. De Grieken wonnen weliswaar van Tsjechië met 84-77, met 12 punten en 9 rebounds van Antetokounmpo, maar hadden minstens twaalf punten verschil nodig om de tweede groepsfase te overleven. De Tsjechen mogen zich wel opmaken voor de kwartfinale en ontmoeten Australië. De kwartfinales beginnen dinsdag met attractieve wedstrijden als Argentinië-Servië en Spanje-Polen.