Zestigers omgebracht door messteken, ook zoon dood aangetroffen
In dit huis in Thimougies (Doornik) vond het gerecht de lichamen van Henry Vanlerberghe en Lena Vangheluwe Foto: bernard libert

Een koppel dat teruggevonden werd in het Henegouwse Thimougies (Doornik), is met messteken om het leven gebracht. Dat bevestigt het parket. Eerder werd ook het lichaam van de zoon van de vrouw dood aangetroffen.

Het oudere koppel dat vrijdag dood is teruggevonden in hun woning in Thimougies, bij Doornik, is met messteken om het leven gebracht. Dat heeft de procureur van Doornik bevestigd. "Het onderzoek gaat voort", aldus de procureur.

 

De lichamen van de 69-jarige man en 66-jarige vrouw werden vrijdagochtend aangetroffen. Ze zijn beiden met messteken om het leven gebracht, meldt de procureur van Doornik. 'Het onderzoek gaat voort', aldus de procureur. Hij benadrukt dat er met meerdere pistes rekening gehouden wordt. Er zijn nog geen arrestaties gebeurd. 

Het paar werd vrijdagnamiddag gevonden in hun huis in het dorp Thimougies. Wellicht is het koppel woensdag of donderdag omgebracht. Het parket van Doornik-Bergen, een onderzoeksrechter en het laboratorium van de federale gerechtelijke politie van Doornik kwamen onmiddellijk ter plaatse. De twee personen zijn Henry Vanlerberghe en Lena Vangheluwe. Ze hadden tot hun pensioen een groentewinkel uitgebaat in het Oost-Vlaamse Kluisbergen.  Ze woonden al vijftien jaar in Thimougies. 

Donderdag - toen de lichamen van de twee gepensioneerden nog niet gevonden waren - werd de zoon van de vrouw al dood aangetroffen. Het onderzoek naar het overlijden van de zoon loopt nog, zegt het Oost-Vlaamse parket. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet.

Het lichaam van de zoon werd donderdag door de brandweer uit de Schelde gehaald in Oudenaarde. Het lijk werd door een visser gevonden aan een afvoer van een waterzuiveringsstation ter hoogte van de Leebeekstraat. Het gaat om een zoon uit het eerste huwelijk van de vrouw. Over een mogelijke link met de overlijdens in Doornik, spreekt het Oost-Vlaamse parket zich niet uit.

Er zal een autopsie uitgevoerd worden op het lichaam van de zoon. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of hij iets te maken had met de dood van het paar. 

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig