Toestand F2-piloot die crashte in Spa-Francorchamps verslechterd
Van de wagens bleef niet veel over na de crash. Foto: ANP

De gezondheidstoestand van racepiloot Juan Manuel Correa is de voorbije uren verslechterd. De twintigjarige Amerikaan is in een ziekenhuis in Londen in een kunstmatige coma gebracht. Correa belandde in het ziekenhuis na een zwaar ongeval op het circuit van Spa-Francorchamps, een week geleden. Bij die crash kwam de de 22-jarige Fransman Anthoine Hubert om het leven.

‘Juan Manuel is momenteel niet bij bewustzijn en in een kritieke, maar stabiele, conditie’, lieten zijn ouders vrijdagavond weten op de website van hun zoon. ‘Bij zijn aankomst in Londen bleek hij last te hebben van het acute respiratory distress syndrome (een zware longaandoening met vochtophoping in de longen, waardoor de zuurstoftoevoer via het bloed minder goed verloopt, red.). Dit komt vaker voor bij slachtoffers van ongevallen met zware impact. Juan Manuel verblijft momenteel op de afdeling intensieve zorgen die gespecialiseerd is in ademhalingsproblemen. We blijven hoopvol dat onze zoon ons opnieuw verrast en met zijn enorme vechtlust volledig kan herstellen.’

Toestand F2-piloot die crashte in Spa-Francorchamps verslechterd
Juan Manuel Corrrea. Foto: Photo News

De Amerikaan met Ecuadoraanse roots raakte vorige zaterdag voor de Grote Prijs van België in de Formule 2 betrokken in een ongeluk toen Anthoine Hubert bovenaan de beruchte Raidillon-bocht crashte. Hubert moest daar uitwijken voor collega Giuliano Alesi maar schoof daarna met zijn auto weer het circuit op. Juan Manuel Correa kon het wrak niet meer ontwijken en ramde Huberts wagen met een snelheid van om en bij de 250 kilometer per uur. Correa’s auto belandde daarbij op zijn kop, terwijl die van Hubert in twee stukken werd gereten. Hubert stierf zo’n anderhalf uur later aan zijn verwondingen.

Correa liep verschillende breuken op in beide benen. Hij leed ook aan een dwarslaesie, maar zijn toestand werd in Luik na een eerste operatie als ‘stabiel’ beschreven.